Όταν η πόλη κοιμάται, όταν κάποιοι προσπαθούν να πιάσουν στον ύπνο τους πολίτες της...
Εμείς χωρίς φόβο και πάθος θα σπάμε τη σιωπή!
Ας τρέμουν λαμόγια και ανύπαρκτοι, κηφήνες της κάθε μορφής εξουσίας και εραστές του πρόσκαιρου (στις πλάτες των δημοτών) κέρδους...
Ανεύθυνοι, ανέντιμοι, αναξιόπιστοι είναι οι εχθροί μας.
Η αλήθεια και το φως στα πάντα είναι οι σύμμαχοι μας!
Γιατί στον Βύρωνα όλοι γνωριζόμαστε αλλά κάποιοι δεν έχουν ακόμα αποκαλυφθεί.
Πέφτουν οι μάσκες, γιατί πλέον κάποιοι θα ξαγρυπνούμε καθημερινά!

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

"ΟΧΙ" στις συγχωνεύσεις των σχολείων

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα σχετικά με την συγχώνευση σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας. Ταυτόχρονα προωθείται η ρύθμιση που αφορά τον μέγιστο αριθμών μαθητών ανά τμήμα και είναι 30 για την δευτεροβάθμια και 25 για την πρωτοβάθμια. Οι πληροφορίες για το Βύρωνα , που προέρχονται απο στελέχη της εκπαίδευσης μιλάνε για συγχώνευση 1ου-2ου Γυμνασίου, 1ου-2ου Λυκείου, κατάργηση του 5ου Γυμνασίου και του 5ου Λυκείου, μόνο για την δευτεροβάθμια.
 

Οι προτεινόμενες αλλαγές δημιουργούν πολύ σοβαρά παιδαγωγικά, κοινωνικά και εργασιακά προβλήματα και βρίσκουν αντίθετα όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» απορρίπτει τα σχέδια αυτά που υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο, συμπαραστέκεται στην εκπαιδευτική κοινότητα και καλεί τα μέλη και τους φίλους της να πρωτοστατήσουν, στην ανάπτυξη κινήματος που θα ματαιώσει τα σχέδια αυτά. Η «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» πρότεινε να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και αυτό θα γίνει τη Δευτέρα 7/2/2011 στις 20:30. Καλούμε όλες τις πτέρυγες του Δημοτικού Συμβουλίου, να αντιταχθούν στα παραπάνω σχέδια της κυβέρνησης και όλοι μαζί να απαιτήσουμε αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Καλούμε επαιδευτικούς – γονείς – μαθητές να παραβρεθούν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να απαιτήσουν:
 
-  ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
 
-  ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ 25 ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ 20 ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ
 
-  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ - ΙΔΡΥΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
 
-  ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ»

Σημείωση: Το θέμα των συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων θα τεθεί επί τάπητος στη σημερινή τακτική συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου του Βύρωνα, στις 8.30 το βράδυ. Μακάρι να πρυτανεύσει η λογική και κυρίως ο δημοκρατικός διάλογος με γνώμονα την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και της εκπαίδευσης.